O treime dintre fertilizarile in vitro facute in Romania se finalizeaza cu succes

0
49

Peste 30% din fertilizarile in vitro facute in Romania se finalizeaza cu nasterea unui copil. Acest lucru se traduce printr-o rata de reusitasimilara cu cea europeana, care variaza intre 30 si 40%.

Mai exact, potrivit statisticilor, sansele de succes au crescut in tara noastra de la sub 30% inainte de 2009, la aproape 35% in prezent, gratie perfectionarii medicilor si a aparaturii de ultima generatie.

„Problemele de fertilitate pot avea numeroase cauze, de la cele de natura hormonala, medicala, pana la stres ori sedentarism. Fertilizarea in vitro este, in egala masura, o alegere a echipei de medici specialisti si a cuplului, iar ea trebuie facuta cu responsabilitate, exploatand fiecare sansa si minimalizand riscurile”, a declarat dr. Chadi Muheidli, medic specialist obstetrica-ginecologie, potrivit unui comunicat de presa remiswww.sanatateatv.ro.

Infertilitatea afecteaza aproximativ 30% dintre femeile de peste 35 de ani din Romania. Primul program de fertilizare in vitro de la noi din tara a fost demarat in iulie 2011, pe o perioada de 15 luni. Potrivit datelor Ministerului Sanatatii, in primul program de fertilizare in vitro s-au inscris 1.129 de persoane si s-au nascut peste 300 de copii, contributia Statului fiind de 5,6 milioane de lei.

Subprogramul National de Fertilizare in Vitro s-a reluat in anul 2015, dupa doi ani de nefunctionalitate. Ideea reluarii s-a bazat atat pe bugetul existent, cat si pe rezultatele primului program.

Articolul precedentZiua Mondiala de lupta impotriva Diabetului, marcata in 2015 de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice prin Gala „Educatie, Preventie si Control in Diabet” – Luptam pentru Viitor
Articolul următorAlegeri la Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti. Primul tur de scrutin incepe in data de 29 noiembrie 2015