O singura universitate din Romania va coordona proiectul de cercetare in terapia personalizata a cancerului

0
47

Proiectul de cercetare in terapia personalizata a cancerului, ce face parte din Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ungaria, va fi coordonat de o singura universitate din Romania. in urma castigarii proiectului, institutia are la dispozitie, in vederea realizarii cercetarii, fonduri in valoare 1.948.824 euro, se arata intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad.

in cadrul proiectului de cercetare, Universitatea va colabora cu Universitatea din Szeged, Ungaria, si Centrul de Cercetari Biologice al Academiei Maghiare.

Proiectul cu titlul a€œPlatforma de Cercetare Integrata Transfrontaliera pentru Identificarea Proceselor Celulare ca tinte Potentiale pentru Terapia Personalizata a Cancerului” se va derula pe parcursul a doi ani si are prevazute activitati multiple, pornind de la dezvoltarea unei platforme de cercetare transfrontaliere comune cu partenerii maghiari, respectiv achizitionarea unor echipamente de cercetare performante, conforme cu standardele europene, la realizarea unor activitati de cercetare complexe pentru identificarea proceselor celulare ca tinte potentiale pentru terapia personalizata a cancerului.

„Pe langa activitatile de cercetare, proiectul va permite specializarea a 100 de tineri cercetatori romani si maghiari in cadrul unei Şcoli de vara transfrontaliere pentru initierea acestora in tehnici de microscopie si cercetare imagistica de nivel european. in contextul cresterii incidentei cancerului in regiune, Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad isi va aduce un aport substantial la elucidarea unor mecanisme celulare si moleculare, care vor sta la baza construirii unor terapii personalizate in cancer si care vor spori substantial eficacitatea tratamentului chimioterapeutic al pacientilor neoplazici”, a declarat prof. univ. dr. Anca Hemenean, prorector cu cercetarea stiintifica din cadrul Universitatii de Vest.

Articolul precedentA fost descoperita substanta eficienta in procesul de slabire
Articolul următorStudiu: Insomniile pot fi declansate si de partenerul care se misca prea mult in pat noaptea