O noua banca de celule stem in Romania

0
181

Compania Stem Health din Grecia si Centrul Medical Unirea (CMU) au pus bazele unei firme care urmeaza sa infiinteze prima banca de celule stem din Bucuresti. Momentan, reprezentantii proiectului sunt in stadiul de achizitionare a echipamentelor necesare atat pentru recoltarea cat si pentru depozitarea celulelor stem.

Stem Health Unirea, noua banca romaneasca de celule stem, isi va deschide portile la inceputul anului viitor si va avea sediul langa maternitatea Centrului Medical Unirea, potrivit unor informatii oferite pentru Sanatatea TV de catre Cristiana Vargo, PR Coordinator Centrul Medical Unirea.

Prelevarea si stocarea celulelor stem devine o operatiune extrem de utila avand in vedere faptul ca actiunea celulor stem consta in regenerarea organelor bolnave, prin repararea si inlocuirea tesuturilor afectate de boala. Gratie statului de celule multipotente acestea se pot dezvolta in mai multe directii, dand nastere unor celule specializate care pot deveni orice alt tip de celula, tesut sau organ de care organismul uman are nevoie.

Celule stem prelevate la nastere pot fi folosite in tratarea unor boli aparute atat la copil, cat si la rudele de gradul unu al acestuia. Din acest punct de vedere, investitia facuta intr-un astfel de procedeu pare a fi extrem de folositoare!

in Romania mai exista o banca de celule stem, situata in Cluj-Napoca. Astfel, Stem Health Unirea ar putea deveni a doua banca de acest fel din tara.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentBetisoarele, folosite pentru curatarea urechilor, pot pune in pericol auzul
Articolul următorRomancele, mai predispuse la diabet decat barbatii