O fetita din Marea Britanie a paralizat dupa ce a fost vaccinata impotriva cancerului de col uterin!

0
332

O eleva de 12 ani din Marea Britanie a paralizat la scurt timp dupa ce i-a fost injectat vaccinul impotriva cancerului de col uterin. in prezent, aceasta se afla internata intr-un spital.

Medicii nu pot afirma cu certitudine daca boala fetei este sau nu o reactie la vaccin. Agentia de Reglementare a Medicamentelor si Asistentei Medicale considera insa ca eleva nu a paralizat din cauza vaccinului.

Campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin a fost initiata si in Romania, pe data de 24 noiembrie. Initiatorii campaniei, medici romani renumiti si reprezentantii Ministerului Sanatatii, sustin ca vaccinarea fetitelor de clasa a patra ar reduce considerabil riscul de aparitie a cancerului de col uterin, prin prevenirea infectarii cu HPV.

Pe de alta parte, alti specialisti romani considera vaccinarea mai mult decat inutila, aceasta putand afecta serios starea de sanatate a fetelor vaccinate.

Conform ing. Chimist Ştefan Manea, directorul companiei Hofigal, aceasta campanie de vaccinare „nu are nimic in comun cu sanatatea, dar nici cu ultimele cercetari din domeniul cancerului si ale colului uterin, in special”. Potrivit acestuia, cancerul nu poate fi prevenit cu vaccinuri deoarece afectiunea este produsa de bacterii specifice fiecarui organism in parte.

Articolul precedentDentist, in baza unei adeverinte false!
Articolul următorA fost inaugurat primul centru privat de dializa din Brasov