O femeie infectată cu noul coronavirus a născut un bebeluș cu anticorpi la boală

0
48

Cazul femeii din Singapore, care a fost infectată cu SARS-CoV-2  și a născut un bebeluş cu anticorpi COVID-19, oferă noi indicii cu privire la transmiterea virusului de la mamă la copil, relatează, luni, Reuters.

„Nu se cunoaște încă dacă prezența acestor anticorpi la un nou-născut conferă un grad de protecție împotriva infecției cu COVID-19, cu atât mai puțin durata protecției”, a declarat Tan Hak Koon, șeful secției de Obstetrică și Ginecologie din cadrul KK Hospital.

Alte studii au demonstrat că anticorpii COVID-19 pot fi transmiși la un copil prin alăptare, în timp ce unii experți susțin că sunt dovezi că ar putea trece în timpul sarcinii prin placentă la copil.

Ad in title

KK este unul dintre spitalele din Singapore implicate în studiu, după ce cazul copilului născut cu anticorpi a fost făcut public.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că nu este sigur încă dacă o femeie însărcinată cu COVID-19 poate transmite virusul la bebeluş în timpul sarcinii sau al naşterii.

Medicii din China au raportat detectarea şi scăderea în timp a anticorpilor COVID-19 la bebeluşii născuţi ai unor femei ce au avut COVID-19, potrivit unui articol publicat în octombrie în revista Emerging Infectious Diseases.

Deși există dovezi că transmiterea în timpul sarcinii este rară, un studiu italian restrâns, apărut în publicația Nature, a sugerat că acest lucru este posibil.

Articolul precedentOMS: Peste 400.000 de oameni au murit de malarie anul trecut
Articolul următorGCS: Alte 3.826 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Peste 1.250 de bolnavi sunt în stare gravă