O femeie din Argeș, care a murit în spital, confirmată ulterior cu varianta Delta a SARS-CoV-2

0
51

O pacientă COVID-19 care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti a fost confirmată ulterior cu varianta Delta a virusului, au anunţat, joi, reprezentanţii unităţii medicale.

„În data de 7 iunie, în ATI a fost admisă o pacientă de 72 de ani cu insuficienţă respiratorie, formă severă, suspectă COVID. Asociat avea obezitate gradul trei, hipertensiune arterială (…). Proba acestei paciente a fost trimisă la Institutul Cantacuzino (…). Din păcate, această pacientă a avut o formă extrem de gravă, nimic deosebit faţă de alţi pacienţi cu forme grave, evoluţia a fost rapid spre o agravare cât mai mare şi, din păcate, în 18 iunie a survenit decesul. Astăzi am aflat că, de fapt, această pacientă avea forma Delta”, a declarat dr. Luminiţa Galbenu, medic şef al Secţiei ATI.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis, joi, că a fost înregistrat primul deces în România al unui pacient cu COVID-19 infectat cu tulpina indiană (Delta) a coronavirusului.

Ad in title

Varianta Delta a SARS-CoV-2, detectată pentru prima dată în India şi deosebit de contagioasă, ar urma să reprezinte 90% din cazurile noi de COVID-19 în Uniunea Europeană până la sfârşitul lunii august, a prognozat, miercuri, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Articolul precedentGuvern: Lista noilor măsuri de relaxare, care intră în vigoare la 1 iulie
Articolul următorRaed Arafat: Posibilitatea de a avea la un moment dat un val nou există, nimeni nu poate să o nege