O fata de 15 ani a murit, dupa ce i-a fost refuzata internarea

0
264

O fata de 15 ani a murit de meningita, la cateva zile dupa ce un medic de la Spitalul de Urgenta din Baia Mare a trimis-o acasa, desi prezenta febra de 40 de grade. Doctorul de garda i-a recomandat doar sa isi continue tratamentul pentru raceala.

Fata ajunsese la spital, cu ambulanta, de doua ori. Prima data, manifesta simptomele unei simple raceli. A doua oara, avea febra de 40 de grade, dar medicul care a consultat-o, nu a considerat ca e ceva grav si a trimis-o acasa. Dupa doua zile, tinerei i s-a facut din nou rau si avea dificultati de respiratie. Parintii au dus-o la un alt spital, in Sighetul Marmatiei. Era insa prea tarziu, fata a decedat dupa 17 ore. Tanara a fost diagnosticata de fapt cu meningita.

Medicul de la Spitalul de Urgenta din Baia Mare, care a trimis-o acasa pe tanara fata, sustine ca nu este vinovat. Conducerea spitalului din Baia Mare a demarat o ancheta interna. Parintii sunt insa decisi sa ia toate masurile necesare pentru ca medicul respectiv sa nu lase si alte familii fara copii.

Ovidiu Barzan, fostul ministru al Sanatatii, a declarat ca acesta este un caz grav care merita discutat. in situatia in care au fost erori de diagnostic sau de procedura, responsabilul va trebui sa plateasca. Fostul ministru al Sanatatii ne sugereaza ca ar fi bine sa nu tragem concluzii pripite inainte de venirea raportului de la Colegiul Medicilor.

Cazul nu este insa singular. in ultima perioada au avut loc multe astfel de incidente, in care neglijenta si nepasarea unor medici au condus la grave repercusiuni asupra pacientilor.

Articolul precedentBolile respiratorii cronice, cauza majora de mortalitate
Articolul următorVaccin antigripal administrat direct in plamani!