O creștere a ratei de alăptare exclusivă la sân poate salva viețile a 820.000 de copii anual

0
119

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția, făcând apel la studiile efectuate, că o creștere a ratei de alăptare exclusive la sân poate salva viețile a 820.000 de copii anual, generând venituri suplimentare de 302 miliarde de dolari.

În acest context, cu prilejul Săptămânii Mondiale a Alăptării marcate în prima săptămână din luna august, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF solicită guvernelor să protejeze și să promoveze accesul femeilor la consiliere calificată în alăptare.

”Alăptarea la sân este cel mai bun start al copilului în viață. Oferă beneficii multiple pentru sănătate, beneficii nutriționale și emoționale atât copiilor, cât și mamelor. Și face parte dintr-un sistem alimentar sustenabil. Deși alăptarea este un proces natural, nu este întotdeauna ușor. Mamele au nevoie de sprijin atât pentru a începe, cât și pentru a susține alăptarea. Consilierea în alăptare ajută mamele să capete încredere în ele, respectând în același timp circumstanțele și alegerile lor individuale. Mai exact, prin consiliere mama poate depăși toate provocările acestei perioade și să prevină practicile de hrănire și îngrijire care pot interfera cu alăptarea optima, cum ar fi alimentarea cu lichide și alimente inutile și substituirea laptelui matern cu înlocuitori la sugari și copiii mici”, potrivit OMS.

Ad in title

Mai mult, OMS atrage atenția că încurajarea accesului la consiliere pentru alăptarea la sân poate extinde durata în care copilul este alăptat și promovează alăptarea exclusivă la sân.

În acest context, UNICEF și OMS solicită guvernelor să investească în facilitarea accesului la consiliere în alăptare a fiecărei femei, instruirea actorilor din sistemul de îngrijiri sanitare, inclusiv a moașelor și asistenților, să ofere consiliere calificată în alăptare mamelor și familiilor, să se asigure că această consiliere este pusă la dispoziție ca parte a serviciilor de sănătate, să colaboreze cu societățile civile și asociațiile profesionale din domeniul sănătății.

Articolul precedentSe dorește un singur pol de cercetare științifică medical, la Institutul Cantacuzino
Articolul următorPotențial vaccin împotriva COVID-19: CE a încheiat discuțiile preliminare cu Sanofi