O asistentă de la ATI devine primul american care beneficiază de vaccinul Pfizer/BioNTech

0
51

Campania de vaccinare COVID-19 a început, luni, în Statele Unite, iar o asistentă din New York este prima persoană care a primit vaccinul Pfizer/BioNTech, potrivit Reuters.

Sandra Lindsay este asistentă la secția de ATI a unui spital din New York și a devenit, luni, primul cetățean american care s-a vaccinat. Ea a primit vaccinul la Centrul Medical Evreiesc și a spus că se simte foarte bine. „Nu am simţit nicio diferenţă faţă de celelalte vaccinuri”, a declarat zâmbind Sandra Lindsay după ce a fost înţepată în braţ.

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a acordat o autorizație de utilizare de urgență vaccinului dezvoltat de Pfizer și BioNTech, care s-a dovedit a avea 95% eficiență în prevenirea bolii, într-un studiu în stadiu târziu.

Circa 300.000 de americani și-au pierdut viața în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2

Potrivit FDA, vaccinul poate fi administrat persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste.

Statele Unite ale Americii au peste 16 milioane de cetățeni care s-au îmbolnăvit de COVID, iar circa 300.000 dintre aceștia au murit, fiind țara cu cel mai grav bilanț în pandemie.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat pentru prima dată în Marea Britanie la începutul acestei luni, unde vaccinarea a început săptămâna trecută. De asemenea, Canada a autorizat vaccinul și se așteaptă să înceapă vaccinările săptămâna viitoare.

Articolul precedentAgenţia Europeană pentru Medicamente este supusă unei mari presiuni pentru aprobarea vaccinului Pfizer
Articolul următorEfectele carantinei. Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în zonele în care au fost restricții a scăzut