Cercetatorii italieni au ajuns la concluzia ca numarul redus de calorii poate imbunatatii memoria, potrivit unui studiu.

De asemenea oamenii de stiinta sunt de parere ca o cafea dupa cina in locul desertului este benefica atat pentru talie cat si pentru creier. Totodata cercetatorii italieni considera ca portiile mici de mancare contribuie la mentinerea sanatatii organismului si la prelungirea vietii.

Oamenii de stiinta s-au axat pe analizarea proteine CREB1. Astfel ca studiul realizat pe soareci a aratat ca reducerea numarului de calorii impulsioneaza procesul de invatare, in cazul animalelelor care inca produceau proteina CREB1. Pe de alta parte reducerea caloriilor duce la cresterea cantitatilor de proteina CREB1 eliberata de creier.

Experimenrtul pe animale s-a bazat pe reducerea caloriilor cu 25-30%, ceea ce in hrana umana inseamna 600 de calorii pe zi.

Descoperirea cercetatorilor italieni este importanta deoarece se pot dezvolta terapii in vederea mentinerii creierului tanar si prevenirii degenerarii cerebrale si a procesului de imbatranire.