Numărul paturilor ATI libere pentru bolnavii COVID este de 23. În București, două locuri disponibile

0
44

Un număr de 23 de paturi de terapie intensivă sunt libere vineri, la nivel naţional, pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, în Bucureşti sunt două paturi ATI libere.

„În data de 24 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.239 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1.116 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 254 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 23 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 2 paturi libere la acest moment”, precizează GCS.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

GCS menţionează că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Vineri, situaţia paturilor libere se prezintă astfel:

Bihor – 1;
Bucureşti – 2;
Cluj – 3;
Constanţa – 1;
Covasna – 1;
Dolj – 4;
Harghita – 2;
Mureş – 2;
Sibiu – 5;
Timiş – 2.

Articolul precedentEXCLUSIV Conf.Dr. Maria Nițescu: Riscul unui consum ridicat de carne procesată, legat de apariția cancerului
Articolul următorCombinaţie de medicamente pentru a preveni formele severe de COVID-19, recomandată de OMS