Numărul de noi cazuri zilnice a explodat în Israel, depăşind 3.000

0
56

Numărul de noi infecţii zilnice cu coronavirus a depăşit 3.000 pentru prima dată în Israel, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii. Ministerul a contabilizat 3.150 de noi cazuri miercuri, faţă de 2.190 cu o zi înainte. Recordul zilnic a fost confirmat a doua zi după ce elevii s-au întors marţi la şcoală.

Guvernul a urmărit să micşoreze semnificativ numărul de noi infecţii până la redeschiderea şcolilor şi înaintea Anului Nou Evreiesc, Rosh Hashanah, sărbătorit la mijlocul lunii septembrie.

Posibilitatea impunerii unei noi izolări la nivel naţional este acum luată din nou în calcul.

Ad in title

Israelul a înregistrat peste 2.000 de infecţii zilnice pentru prima dată într-o lună vinerea trecută, relatează dpa, citată de Agrepres.

Potrivit profesorului Ronni Gamzu, coordonatorul luptei împotriva COVID-19 în Israel, 28% din cazuri sunt în rândul populaţiei arabe a ţării şi 22% în rândul populaţiei evreieşti ultraortodoxe, a relatat joi cotidianul israelian Haaretz. Arabii reprezintă aproximativ 20% din populaţie, ultrareligioşii – 22%.

În ambele comunităţi au avut loc nunţi şi alte adunări în masă, încălcându-se restricţiile.

Israelul a înregistrat iniţial relativ puţine cazuri de coronavirus pe fondul unor restricţii guvernamentale stricte, dar cazurile au început să se înmulţească după o relaxare rapidă în mai.

Un total de 122.799 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate până acum în Israel şi, de asemenea, 976 de decese.

Articolul precedentMinistrul Sănătății: Reevaluăm contractul pentru măștile dedicate categoriilor defavorizate
Articolul următorDonaţie din partea Crucea Roşie din România pentru Spitalul Victor Babeş Timişoara