Un studiu desfasurat in 28 de tari din lume claseaza Romania pe ultimul loc la gradul de multumire in ceea ce priveste sistemul sanitar.

Mai exact, in tara noastra, 58% dintre cei care au raspuns la studiu cred ca sursa problemelor din sistemul medical provine din managementul inefficient. Iar asta in timp ce 42% cred ca fondurile insuficiente sunt principalul aspect de blamat.

Astfel, Romania inregistreaza cel mai scazut nivel de multumire in privinta sistemului sanitar, doar 6% dintre romani fiind satisfacuti de serviciile medicale.

Procente apropiate s-au inregistrat in Egipt (7%), Columbia (8%) si Ucraina (9%).

De altfel, studiul a mai aratat ca in Grecia, Romania si Polonia increderea scazuta in sistemul de sanatate are legatura cu toate aspectele investigate, cu tot ce inseamna calitatea serviciilor si abilitatea sistemului de a avea grija de persoanele defavorizate din societate.

La polul opus, tara in care oamenii sunt cei mai multumiti de sistemul public de sanatate este Indonezia, unde 81% dintre persoane apreciaza pozitiv sistemul national de sanatate.

Cele 28 de tari participante la studiu au fost Filanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Slovenia, Turcia, Marea Britanie, Ucraina, SUA, Canada, Chile, Columbia, China, India, Indonezia, Malaezia, Thailanda, Pakistan, Egipt, Australia.