Noul centru „MagicHOME” Fundeni, aflat in apropierea Institutului Oncologic Bucureşti, a fost finalizat

0
30

Noul centru „MagicHOME” Fundeni, aflat in apropierea Institutului Oncologic Bucureşti, a fost finalizat, la doi ani de la campania de strangere de fonduri din Romania. Acesta urmeaza sa devina funcţional din ianuarie 2020.

Beneficiarii sunt preponderent familii cu copii diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice, insa aceştia pot fi şi din alte categorii – boli cronice grave, arsuri, boli rare (imunodeficienţe).

Noua casa, al carui cost total se ridica la 700.000 de euro, are o suprafaţa de 750 de metri patraţi, 11 camere, 26 de paturi, un depozit şi o sala de consiliere, unde vor avea loc şedinţe de terapie, spaţii comune de recreere, lift, o bucatarie pe fiecare nivel şi terasa.

Prof. univ. dr. Anca Coliţa, de la Institutul Clinic Fundeni, a aratat ca proiectul este unul foarte important pentru parinţi, dar şi pentru tot ceea ce inseamna ingrijirea micilor pacienţi.

„Un astfel de proiect este esenţial pentru tratament. (…) Acest proiect este esenţial pentru noi, doctorii, pentru ca, din pacate, pacienţii cu cancer nu pot fi trataţi astazi ţinuţi trei zile acasa. Aceasta casa este uneori la 200 sau 300 de km şi dupa aceea readuşi la spital. Aceşti pacienţi, pentru a le creşte securitatea, trebuie sa fie undeva aproape de spital. Pentru foarte mulţi parinţi, distanţa este o problema foarte mare. (…) Mulţi dintre pacienţii noştri, in momentul in care apare o complicaţie, sa fie mai aproape de spital. Ei se vor simţi in siguranţa”, a explicat medicul.

Potrivit fondatorilor toate aceste case au nevoie sa fie administrate, intreţinute şi mobilate, la aceste cheltuieli adaugandu-se şi costurile cu chiriile, acolo unde apartamentele nu au fost puse la dispoziţie gratuit, au nevoie de terapeuţi, de transportul parinţilor la spital, de mancare etc.

Articolul precedentDr. Vasile Cepoi: „Avem un numar redus de unitati de medicina nucleara, ceea ce face ca listele de asteptare sa fie lungi. Avem acces redus la solutii terapeutice din medicina nucleara”
Articolul următorViolenta in familie afecteaza IQ-ul copiilor inca din timpul sarcinii – studiu