Noua tehnica de intrerupere a sarcinii prin tratament medicamentos

0
255

Clinica de Ginecologie nr. 1 din Targu Mures este singura de acest gen din tara, in care a fost experimentata cu succes o noua tehnica de intrerupere a sarcinii, prin tratament medicamentos, transmite corespondentul AGERPRES.

Coordonatorul programului, Ionela Cozos, presedintele Institutului Est European pentru Sanatatea Reproducerii din Targu Mures, a declarat ca tehnica a fost recent implementata si costa 50 de lei.

Noua metoda de intrerupere de sarcina prin tratament medicamentos a fost folosita pe 25 de femei, iar medicii ginecologi si pacientele sustin ca metoda este mai putin traumatizanta, atat fizic, cat si psihic.

Medicii sustin ca procedeul este extrem de simplu si nu este nevoie de interventie chirurgicala, ci doar de administrarea de pilule, timp de doua zile, sub supraveghere de specialitate.

Ionela Cozos a precizat ca tratamentul medicamentos se poate administra femeilor care nu au o sarcina mai mare de noua saptamani.

Seful Autoritatii de Sanatate Publica Mures, dr. Silviu Morariu, a anuntat recent ca numarul de avorturi se mentine destul de ridicat in judet, chiar daca acestea au scazut simtitor, de la 16.254 de avorturi declarate in 1990, la 3.626 de avorturi raportate in 2007.

Totusi, se mentine la acelasi nivel numarul de avorturi la tinere sub 18 ani, in 2007 fiind raportate 540, iar in 2006 – 644.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentNanomagneti folositi in tratarea diferitelor tipuri de cancer
Articolul următorNasterea prin cezariana a unei perechi de tripleti