Nou manager și la Spitalul Municipal Urziceni după ce o pacientă a fost dată afară și a ajuns să nască pe trotuar

0
302
foto: Primăria Municipiului Urziceni

Primăria Urziceni informează, într-o postare pe Facebook, privitor la numirea unui nou manager la spitalul din localitate unde, în urmă cu mai puţin de o lună, o pacientă a ajuns să nască pe trotuar după ce i s-a interzis accesul în instituție și acordarea asistenței medicale.

„Cu dispoziţia domnului primar Constantin Sava, a fost numit un nou manager la spitalul municipal Urziceni. Este vorba de medicul Marian Toneanu, specializat în chirurgie vasculară. Îi urăm succes!”, informează instituția.

O pacientă de 24 de ani a ajuns să nască, pe 31 iulie, chiar în curtea spitalului din Urziceni. Femeia a ajuns la unitatea medicală în travaliu, dar nu a fost primită de medicii de gardă pe motiv că nu ar mai fi locuri în spital şi ar fi ajuns prea târziu. Ea a fost ajutată de echipajul de pe ambulanţă, după ce a fost refuzată de Spitalul Municipal Urziceni.

„Nu era pe trotuar, era aici, în curte”, a corectat atunci jurnaliștii, cu indignare, managerul unităţii medicale, Daniela Elena Ianuş. La două zile de la incident, pe fondul manifestărilor de indignare din partea cetățenilor, primarul orașului a anunţat suspendarea din funcţie a acesteia.

Poliţia a anunţat demararea unor cercetări pentru abuz în serviciu în acest caz iar Ministerul Sănătăţii a dispus Inspecţiei Sanitare de Stat să efectueze un control, în urma căruia au fost aplicate mai multe amenzi.

Articolul precedentAnchete și la SJU Târgu Jiu după ce o pacientă în travaliu a fost operată de hernie abdominală
Articolul următorArad: Centru medical din administrarea MAPN, nefuncțional de doi ani