Creșterea cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a determinat Comitetele Județene pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava și Buzău să aplice noi restricții în mai multe localități din cele două județe.

Localitățile sucevene vizate sunt Fălticeni, Milișăuți, Horodnic de Jos, unde incidența cazurilor de COVID-19 a trecut de 1,5 la mia de locuitori, dar și  Pojorâta, unde incidența a depășit 3 la 1.000 de locuitori.

La Pojorâta, începând din noaptea de joi spre vineri, de la ora 0.00, va fi interzisă activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și a restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor. Activitatea teraselor este permisă, însă cu asigurarea unei distanțe de doi metri între mese și așezarea a maximum șase persoane la o masă, dacă nu sunt din aceeași familie.

În Fălticeni, Milișăuți și comuna Horodnic de Jos este permisă desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole, a restaurantelor și cafenelelor din interior însă fără a se depăși 30% din capacitatea spațiului.

Localitățile din Buzău vizate de noile restricții sunt Colți, Măgura și Padina.

În localitatea Buzău, restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole şi jocurile de noroc pot funcționa, începând de joi, în limita a 30% din capacitatea spaţiului.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în instituţiile de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.