Noi restricții anti-COVID-19 în Ungaria: comerţul neesenţial, închis și învăţământ exclusiv online

0
50

Începând de luni, școlile, grădiniţele şi magazinele neesenţiale sunt închise în Ungaria. Noile restricţii au fost instituite pentru a frâna ceea ce autorităţile de la Budapesta consideră a fi al treilea val al pandemiei de COVID-19, relatează agenţia EFE.

Învăţământul primar se va desfăşura cel puţin o lună numai online, la fel cum se desfăşoară din noiembrie cel secundar şi universitar.

În ceea ce privește comerţul, este permisă funcţionarea doar a magazinelor cu produse de bază, precum supermarketurile, farmaciile sau benzinăriile, printre altele.

Ad in title

Folosirea măştii este obligatorie în toată ţara şi este menţinută interdicţia de circulaţie nocturnă, între orele 20:00 şi 05:00.

Ungaria, ţară cu circa 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele şapte zile în medie 5.113 noi cazuri de COVID-19 şi 133 de decese pe zi.

Dintre cei 7.924 de pacienţi COVID-19 spitalizaţi în prezent, 806 sunt conectaţi la ventilatoare în unităţile de ATI.

Între timp, 1.002.714 cetăţeni ungari au primit cel puţin prima doză dintr-unul din cele cinci vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în Ungaria (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, cel rusesc Sputnik V şi cel chinezesc Sinopharm).

Este prima ţară membră a UE care a început să folosească vaccinuri anti-COVID-19 din Rusia şi China, încă neautorizate în blocul comunitar, iar Slovacia vecină i-a urmat exemplul, primind deja un prim transport de vaccin Sputnik V, la fel intenţionând să procedeze şi Republica Cehă.

Articolul precedentAutorizarea de urgenţă a vaccinului Sputnik V este ca şi cum ai juca ruleta rusească, avertizează EMA
Articolul următorReacția SCJU Sibiu, după dezvăluirile din ATI, privind sedarea si legarea de pat a pacienților cu COVID-19