Nicolaescu: „Traian Basescu s-a dus la spital prin cunostinte si relatii”

0
229

Fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, spune ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa isi ceara scuze publice pentru declaratia conform careia a asteptat opt ore la Spitalul Elias pentru a fi operat, informeaza NewsIn.

„La afirmatiile de ieri referitoare la faptul ca a stat la spitalul Elias opt ore si nu l-a tratat nimeni cred ca trebuie sa facem urmatoarele precizari: in primul rand Traian Basescu s-a dus la spital prin cunostinte si relatii, nu s-a dus institutional. intai s-a dus la finul de la Spitalul Universitar, dupa aceea s-a dus la niste cunostinte la spitalul Elias. Daca el apela institutional la ministru, atunci se constituia comisia speciala si probabil ca in trei-patru ore Traian Basescu era pe masa de operatie”, explica Eugen Nicolaescu.

Fostul ministru al Sanatatii sustine ca in spitalele din Romania exista reguli si proceduri, iar declaratia presedintelui Basescu „nu face decat sa puna o lumina neagra asupra sistemului sanitar romanesc pe care nu-l merita”.

Şeful statului a declarat ca a simtit pe propria piele ce inseamna sistemul de Sanatate romanesc. Acesta a povestit cum a fost nevoit sa astepte opt ore la Spitalul Elias, medicii de aici nestiind ce sa ii faca.

Presedintele nu s-a ferit sa il acuze pe Eugen Nicolaescu, spunand ca o parte din problemele din Sanatate s-au produs din cauza fostei conduceri. „Problema e ca m-am inselat o data cu domnul Nicolaescu. Domnul Nicolaescu mi-a garantat ca face reforma Sanatatii si l-am sustinut la lansare. Pe urma am vazut ca toata preocuparea lui a fost legata de medicamente, nu de modernizare”, a declarat Basescu.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentMamele de gemeni sau tripleti protesteaza in fata inaltei Curti de Casatie si Justitie
Articolul următorAsprina previne bolile de ficat