Mamele de gemeni sau tripleti protesteaza in fata inaltei Curti de Casatie si Justitie

0
211

Mamele de gemeni sau tripleti vor protesta astazi in fata inaltei Curti de Casatie si Justitie. Motivul nemultumirii acestora este faptul ca statul continua sa le acorde indemnizatie pentru un singur copil, desi ele au doi sau chiar trei.

La actiunea de protest si-au anuntat prezenta aproximativ 50 de femei. Manifestatia va avea loc, in ciuda faptului ca unele mamici au castigat in instanta dreptul de a beneficia de indemnizatie pentru fiecare copil in parte.

Anul trecut autoritatile stabilisera ca indemnizatia pentru cresterea copilului sa aiba o valoare de 85% din media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni de la nasterea copilului, dar nu mai putin de 600 lei. Odata cu instalarea noului Guvern, s-a hotarat plafonarea indemnizatiei la suma maxima de 4000 de lei.

„Nicio mama angajata nu va primi mai putin de 800 de lei, dar nu mai mult de 4000 de lei. Este vorba de 600 de lei indemnizatie pentru mame si 200 de lei – alocatia pentru copil”, a declarat premierul Emil Boc cu ceva timp in urma.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentColegiul Medicilor contesta ancheta efectuata de catre MS in cazul de la Slatina!
Articolul următorNicolaescu: „Traian Basescu s-a dus la spital prin cunostinte si relatii”