Nicolaescu crede ca e nevoie de modificari legislative in privinta avortului

0
203

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca ar fi nevoie de modificarea legislatiei in privinta avortului, in urma cazului fetitei de 11 ani din judetul Neamt lasata insarcinata de un unchi de-al ei.

„Atunci cand s-a creat legea in Romania, nimeni nu s-a gandit ca se poate ajunge si la asemenea situatii. Poate ca ar trebui sa facem o modificare legislativa, in sensul de a se permite legal interventia medicului, in sensul de a intrerupe o sarcina chiar daca ajunge in forma foarte evoluata, in care fatul poate fi viabil. Ar trebui facuta o dezbatere publica, sa vedem ce zic si cetatenii Romaniei, Biserica, politicienii. Toti la un loc trebuie sa participam, sa gasim o solutie” – a sustinut Nicolaescu.

Ministrul a aratat ca daca aceste conditii vor fi indeplinite, probabil ca asemenea cazuri isi vor gasi mai usor solutionarea si nu se va mai asista la decizii controversate sau contradictorii.

„Eu, ca ministru, nu pot sa vorbesc decat despre lucruri legale. Despre lucruri sufletesti poate ca ar trebui sa vorbim cu specialisti, psihologi si Biserica. S-a optat pentru Comisia de la Iasi, deoarece s-a considerat ca aceasta este apta sa emita o decizie concludenta si care sa fie si respectata. Acolo exista o comisie formata din cadre universitare si au responsabilitatea legala” – a apreciat Eugen Nicolaescu.
El a precizat ca orice decizie de natura medicala trebuie luata de medici si ca, in cazul fetitei, potrivit comentariului Comisiei de la Iasi, „a fost o decizie care nu poate fi atacata, care respecta strict perceptele medicale si legea penala”.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCASMB a aprobat 38 de cereri pentru formularul E112
Articolul următorCea mai fericita zi a anului? 20 iunie