Nicolae Ciucă: Vom prelungi starea de alertă

0
38

Starea de alertă în România va fi prelungită, iar hotărârea de guvern în acest sens va include aceleași măsuri prevăzute de actul normativ anterior, a declarat joi premierul interimar Nicolae Ciucă.

„Este o analiză la nivelul Comitetului de specialitate, care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental. Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care-l conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoare şedinţă de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat premierul interimar, Nicolae Ciucă, joi, la plecarea de la un eveniment privind combaterea traficului de persoane organizat de Ambasada SUA în România.

Întrebat despre situația din Capitală, acolo unde numărul cazurilor noi de COVID-19 se apropie zilnic de 2.000, premierul interimar a afirmat că, în discuțiile cu ministrul Sănătății și cu cei care se ocupă de problemele pandemiei, a reieșit că există „o problemă într-adevăr foarte serioasă la nivelul Capitalei”.

Ad in title

„Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităţilor locale şi împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Ca atare, în ansamblul măsurilor care s-au luat la nivel naţional, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite, la nivelul municipiului Bucureşti să fie luate măsuri în consecinţă”, a adăugat premierul interimar.

Articolul precedentModerna a început testarea pe adolescenți a vaccinului său antiCOVID-19
Articolul următorStudiu: Un copil din Milano a avut noul coronavirus încă din luna noiembrie a anului trecut