Nelu Tătaru, despre vaccinarea anti-COVID obligatorie a angajaților din sectoarele esențiale

0
284
sursa foto Facebook Nelu Tataru

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, actual consilier onorific al premierului Florin Cîțu, a declarat, marți, că va discuta cu prim-ministrul despre introducerea vaccinării obligatorii sau a testării săptămânale pentru persoanele din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. Vaccinarea anti-COVID-19 ar putea fi impusă și vârstnicilor, bolnavilor cronici și celor imunodeprimați.

„Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru”, a declarat Nelu Tătaru, la un post de radio.

„Cine nu se vaccinează, ar trebui obligați să se testeze săptămânal. Se face (testarea – n.r.), în general, săptămânal. Din punctul meu de vedere stimulările ar trebui să înceteze și să folosim acești bani pentru teste”, a mai spus Tătaru.

Nelu Tătaru a precizat că persoanele care nu se vaccinează sau care nu se testează săptămânal și reprezintă un pericol ar trebui să nu mai fie primite la locul de muncă.

„În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”, a precizat consilierul onorific.

Tătaru a mai declarat că vaccinarea anti-COVID ar trebui impusă și persoanelor la risc.

„În această categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, imunodeprimați. Aici sunt cei pe care trebuie să îi avem în vedere într-o primă fază”, a adăugat Nelu Tătaru.

Articolul precedentCând ar putea fi autorizată cea de a treia doză de vaccin anti-COVID. Anunțul președintelui CNCAV
Articolul următorDr. Vass Levente (MS): Nu văd o strategie pe complementaritatea sistemului privat față de sistemul public