Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, rămâne optimist și crede în continuare că primele doze de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în România în luna decembrie a acestui an, iar în luna ianuarie 2021 s-ar putea face primele vaccinuri.

Prima tranșă de vaccinuri care ar trebui să vină în România ar conține 1.290.000, solicitarea făcută de țara noastră către Comisia Europeană fiind pentru 10.700.000 de cetățeni, după cum a declarat ministrul Tătaru la un post de televiziune.

Prioritate vor avea, în ceea ce privește vaccinarea împotriva noului coronavirus, persoanele în vârstă, persoanele cu comorbidități și personalul care lucrează în sectorul sanitar, dar și personalul didactic, după cum a mai precizat Nelu Tătaru.

În ceea ce privește oprirea testării vaccinului AstraZeneca, Nelu Tătaru a declarat pentru Digi24 că este o procedură normală și că se poate întâmpla acest lucru în faza 3 de testare a vaccinurilor, avand în vedere că în această fază de testare sunt pacienți cu comorbidități și orice incident poate opri studiul. Însă procedura continuă și România va primi un număr de doze din vaccinurile achiziționate de Comisia Europeană.

Reamintim că studiile clinice pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, au fost suspendare după ce un participant la studio a avut o reacție adversă în Marea Britanie.