Necesarul de măști chirurgicale al României, acoperit de o companie din Maramureș

0
27

O companie românească din judeţul Maramureş poate produce 50 de milioane de măşti chirurgicale pe lună, acoperind necesarul României de dispozitive medicale de protecţie, după cum a declarat Ioan Filip, preşedintele grupului din care face parte şi această companie, potrivit unui comunicat de presă.

Compania este integrată vertical și produce acum toate componentele necesare realizării măştilor şi echipamentelor de protecţie.

„Avem capacitatea să producem 50 de milioane de măşti chirurgicale, FFP2 şi FFP3 pe lună. Iar la acest moment dispunem de stocurile necesare pentru a acoperi necesarul României. Vrem ca România să nu mai fie total dependentă de importuri şi să conteze în Europa, în ceea ce priveşte producţia textilelor şi dispozitivelor medicale”, a precizat preşedintele grupului, în același comunicat.

Ad in title

Masca chirurgicală produsă de compania din Maramureș asigură o eficienţă de filtrare bacteriană de peste 98%, dar are şi rezistenţă la stropire, avantaj în ceea ce priveşte prevenirea infectării cu COVID-19.

Produsele sunt testate intern pe loturi, în acest sens, compania investind în echipamente de laborator.

Măştile sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, de Ministerul Apărării Naţionale, dar şi de Hohenstein Laboratories, GmbH & Co. KG din Germania, care certifică respectarea standardelor SR EN 14683:2019 pentru tipurile I, II şi IIR.

La sfârșitul săptămânii trecute, compania a livrat, în mai puţin de 24 de ore de la semnarea contractului, cele 5 milioane de măşti chirurgicale contractate de Ministerul Sănătăţii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Preşedintele grupului a precizat că se investeşte continuu în utilaje şi echipamente performante, atât pentru producţia materialului textil medical, cât şi pentru realizarea măştilor şi a echipamentelor de protecţie, de la mănuşi, capeline, botoşi, până la halate şi combinezoane.

Potrivit aceluiași comunicat, luna trecută a fost pusă în funcţiune prima linie de producţie a materialului filtrant din România şi este unicul producător de material neţesut din polipropilenă – TNT.

 

Articolul precedentMesajul unui pacient cu leucemie mieloidă cronică cu prilejul Zilei Internaţionale a LMC
Articolul următor“Grigore Alexandrescu”, “M.S. Curie” și “Victor Gomoiu” au devenit spitale suport COVID-19