O excelenta sursa de vitamina C, un bun adjuvant digestiv, bariera impotriva microbilor si continut bogat in antioxidanti, sunt doar cateva dintre avantajele muraturilor. Legumele conservate nu reprezinta doar o garnitura la friptura sau alimente gustoase ci, datorita unor calitati, muraturile au si numeroase beneficii asupra organismului.

Gogonelele, castravetii si varza murata sunt excelente surse de vitamina C in sezonul rece, atunci cand legumele si fructele crude lipsesc din alimentatia zilnica. in plus, condimentele folosite la prepararea muraturilor sunt importante pentru organism. De exemplu, semintele de mustar au un rol semnificativ care ajuta la proceul de digestie, mararul este bogat in flavonoizi si combate bacteriile, iar usturoiul tine sub control dezvoltarea microbilor in organism.

Legumele murate nu ar trebui ocolite, mai cu seama ca ele au un continut bogat de antioxidanti. Castravetii sunt cunoscuti pentru continutul de antioxidanti care lupta cu radicalii liberi, principalii factori de imbatranire a organismului. Totodata, legumele murate sunt bogate in magneziu si fier.

Ceea ce este cu adevarat uimitor este ca muraturile au capacitatea de a tine sub control microbii intestinali si din acest motiv, consumul regulat de muraturi poate preveni cancerul de colon si poate combate astmul si dermatitele.