Municipiul Suceava și opt comune limitrofe, în carantină totală

0
32

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, emiterea Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe, formată din opt comune, dar şi stabilirea unei zone de protecţie asupra tuturor celorlalte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Din totalul de 2.109 cazuri de infectare cu COVID-19 din România, 593 sunt din Suceava.

Potrivit ministrului de Interne, va fi permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă, a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară, printre altele, activități economice, în domenkul medial, al apărării, al utilităților, alimentație publică, transporturi de marfă sau comunicații.

Ad in title

Firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată, cu excepția cazurilor de mai sus.

Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

Consiliul Județean Suceava și primarii din zona de carantinare și de protecție vor lua măsuri pentru a asigura asistență socială și aprovizionarea cu hrană a celor care nu se pot deplasa.

Articolul precedentÎn România a fost instituit gradul 4 de alerta. Ce inseamnă acest scenariu?
Articolul următorUn vaccin anti-coronavirus ar putea fi disponibil la începutul lui 2021