Initiatorii proiectului legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar s-au intalnit in data de 12.01.2012 cu reprezentantii medicilor, farmacistilor si cei ai medicilor dentisti pentru a dezbate principiile noii legi a sanatatii, potrivit unui comunicat de presa transmis Sanatatea TV.

Secretarii de stat din Ministerul Sanatatii, dr. Cristian Irimie si prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, precum si Cristian Vladescu, directorul scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar au prezentat profesionistilor din sistem modificarile esentiale pe care proiectul de act normativ le va aduce Sanatatii.

La intalnire au participat echipele conduse de catre prof. univ. dr. Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. univ. dr. Dumitru Lupuliasa, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania si prof. univ. dr. Ecaterina Ionescu, presedinte Colegiul Medicilor Dentisti. Acestia au fost de acord, ca este necesara o schimbare majora in sistemul de sanatate, iar reformarea profunda a sistemului nu mai putea intarzia.

De altfel, reprezentantii colegiilor profesionale au inceput colaborarea cu initiatorii proiectului legislativ inca din anul 2011, atunci cand au sprijinit realizarea legislatiei secundare a noii legi.

in timpul intalnirii, reprezentantii colegiilor profesionale si-au exprimat propunerile si observatiile privind noua forma a legii si vor prezenta Ministerului Sanatatii si propunerile scrise a noii legi.

De asemenea specialistii din minister si cei din sistem au stabilit sa se reintalneasca pentru discutii tehnice pe fiecare titlu din lege, in urma unui calendar stabilit de comun acord.