Managerii de spitale si reprezentantii Asociatiei Spitalelor s-au intalnit in data de 12.01.2012 cu initiatorii proiectului de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar romanesc, se arata intr-un comunicat de presa transmis Sanatatea TV.

Astfel ca managerii de spitale agreeaza propunerile actuale si sunt de acord ca este necesara o schimbare legislativa pentru sistemul spitalicesc, avand in vedere ca legislatia actuala este destul de rigida in ceea ce priveste managementul sanitar.

in opinia reprezentantilor spitalelor din Romania, legislatia secundara va asigura mai multe oportunitati privind organizarea activitatilor unitatilor sanitare. La intalnire s-a convenit ca noile propuneri legislative vin intr-un moment in care unitatile sanitare au nevoie de autonomie, in special in ceea ce priveste situatia financiara.

De asemenea managerii de spitale au avut si propuneri concrete privind drepturile personalului medical si asigurarile de malpraxis. in perioada urmatoare fiecare manager va inainta la Ministerul Sanatatii propuneri privind textul de lege si va participa la elaborarea legislatiei secundare.