Ministerul Sanatatii a precizat in urma unui raport al Directiei de Sanatate Publica Constanta ca vaccinarea elevilor din liceul Tehnologic Independenta a fost realizata de cadrele medicale, nu de catre persoane neutorizate, asa cum au existat unele acuzatii din partea parintilor unei eleve, potrivit unui comunicat de presa.

„Conform raportului intocmit de inspectorii Directiei de Sanatate Publica Constanta care s-au deplasat la fata locului, vaccinarea a fost realizata de catre cadre medicale, nu de catre persoane neautorizate asa cum au existat unele acuzatii din partea parintilor unei eleve. Astfel, medicul si asistenta medicala au efectuat vaccinarea, iar ingrijitoarea a efectuat, numai mobilizarea elevilor. in raport se mai precizeaza ca medicul a respectat procedurile inainte de administrarea vaccinului si a intrebat elevii daca sunt bolnavi, dar acestia au infirmat existenta vreunei simptome de boala”, sustin reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Potrivit Ministerului Sanatatii, la liceul Tehnologic Independenta din judetul Constanta au fost vaccinati 14 elevi dintr-un total de 23 de elevi.

Precizarile Ministerului Sanatatii vin contextul in care o eleva s-a prezentat a doua zi dupa vaccinare la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Constanta, acuzand reactii adverse din partea vaccinului si sustinand ca procedura a fost realizata de catre femeia de serviciu a scolii. Eleva a fost internata cu diagnosticul de viroza respiratorie, infirmandu-se vreo reactie adversa a vaccinului.