in data de 15 februarie 2012, dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar au continuat la Ministerul Sanatatii, se arata intr-un comunicat de presa.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii s-au intalnit cu reprezentantii Asociatiei Spitalelor din Romania.

a€œStructura noii legi se contureaza. Fiecare dintre partenerii de dialog au venit in cadrul dezbaterilor cu propuneri. Obiectivele noului proiect raman aceleasi si anume reorganizarea sistemului de asigurari de sanatate, reorganizarea spitalelor si calitatea serviciilor medicale”, a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat in cadrul Ministerul Sanatatii.

Şeful echipei Ministerului Sanatatii a mai spus ca, unul dintre cele mai importante obiective ale noului proiect legislativ il constituie scoaterea spitalelor din cadrul institutiilor bugetare.

a€œAceasta conditie de institutie bugetara limiteaza posibilitatile de management, fapt care creeaza o serie intreaga de disfunctionalitati. De exemplu, la ora actuala avem probleme cu angajarea personalului din spital pentru ca numarul de posturi trebuie aprobat de Ministerul Finantelor”, a mai adaugat Vasile Cepoi, secretar de stat.