MS propune modificări ale normelor privind evaluarea managerilor spitalelor de stat

0
39

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională un proiect de ordin ce include modificări privind evaluarea managerilor spitalelor de stat.

Proiectul de ordin de modificare a Ordinului ministrului sănătății publice nr. 112 /2007 privind criteriile de performanță în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen prevede ca, la articolul 1, alineatul (8) modifică și va avea următorul cuprins:

“Prin excepție de la prevederile alin. (2), evaluarea activității managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2019 se realizează până la data de 31.12.2020.”

Ad in title

Potrivit celei mai recente modificări a Ordinului ministrului sănătății publice nr. 112 /2007

privind criteriile de performanță în baza cărora contractul de management poate fi

prelungit sau poate înceta înainte de termen, care datează din această vară, alineatul 8 prevedea: ”Prin excepție de la prevederile alin. (2), evaluarea activității managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2019 se realizează până la data de 30.09.2020″.

De asemenea, la articolul 4, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

” Contractul de management încetează înainte de termen pentru managerii spitalelor publice care au obţinut calificativul Nesatisfăcător, în situația evaluării activității acestora pe o perioadă de minimum un an.”

Proiectul de ordin va rămâne în transparență decizională până pe 12 octombrie. Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa:propuneri@ms.ro.

Articolul precedentCOVID-19: 250.000 de elevi și 24.000 de profesori și personal auxiliar din Capitală se pot testa gratuit
Articolul următorCOVID-19 și școala: Ce trebuie să știe copiii, părinții și profesioniștii? Recomandările UNICEF