in perioada urmatoare , Ministerul Sanatatii va demara o serie de consultari pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemul sanitar, dar si pentru revizuirea pachetului de servicii de baza acordat asiguratilor, potrivit unui comunicat de presa transmis Sanatatea TV.

„Avand in vedere importanta sociala a acestor reglementari, precum si interesul manifestat de toate structurile sociale, consideram necesara implicarea profesionistilor din sistem, dar si a reprezentantilor societatii civile in stabilirea masurilor de reorganizare ale sistemului in vederea rezolvarii principalelor probleme cu care acesta se confrunta, respectiv dezechilibrul financiar si nivelul nesatisfacator al calitatii serviciilor medicale”, a declarat dr. Vasile Cepoi, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Pana la data de 25 ianuarie 2012, pe pagina de web a Ministerului Sanatatii va fi postat un program al dezbaterilor. De asemenea s-a decis ca tot pe pagina de web sa fie publicate, transparent, toate propunerile rezultate din dezbateri. Ministerul Sanatatii va informa periodic cetatenii, prin mijloacele de informare media, asupra derularii procesului de elaborare a legii.