in saptamana 16-22 ianuarie 2012, peste 67.000 persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute, numarul acestora fiind intr-o usoara crestere, cu 0,8% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta, conform raportului transmis de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sanatatii.

Peste 14,325 dintre acestea au fost inregistrate cu pneumonii, iar 52. 929 cu viroze respiratorii potrivit unui comunicat de presa remis Sanatatea TV. Totodata numarul cazurilor compatibile clinic cu gripa inregistrate la nivel national a fost mai mare comparativ cu cel inregistrat in saptamana precedenta (52 fata de 47).

De asemenea au fost confirmate 15 cazuri de imbolnavire cu virusul gripal tip A, subtip H3. in saptamana 16-22 ianuarie au fost confirmate inca patru cazuri de gripa AH3N2. Conform specialistilor de sanatate publica, in Romania se inregistreaza cazuri sporadice de gripa, fara a exista focare epidemice, iar virozele respiratorii se afla in limite normale.