MS: În perioada următoare, va creşte numărul de paturi funcţionale în secţiile de terapie intensivă

0
163

În perioada următoare, direcţiile de sănătate publică vor trece la creşterea numărului de paturi funcţionale în secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare, conform planurilor de rezilienţă, transmite Ministerul Sănătății.

”Ministrul interimar al Sănătăţii a susţinut prima videoconferinţă online cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu la care au mai participat secretarii de stat Levente Vass şi Andrei Baciu, dar şi conducerea departamentului de asistenţă medicală din cadrul Ministerului Sănătăţii şi reprezentantul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Au fost discutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul IV pandemic”, anunţă Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

“Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acţionat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate şi solidaritate. Nu vreau ca pacienţii dintr-un judeţ să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale astfel încât tot ce raportaţi să fie real” , a declarat ministrul interimar Cseke Attila în prima videoconferinţă cu direcţiile de sănătate publică.

Potrivit sursei citate, ministrul interimar al Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare, pentru a fi transferat de către reprezentaţii DSU.

Totodată, ministrul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare şi medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidenţă şi redistribuite între judeţe, în caz de necesitate.

Articolul precedentPeste 70.000 de ore gratuite de consiliere psihologică pentru copiii cu tulburări psiho-emoționale
Articolul următorGCS: 3.929 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 96 decese, în ultimele 24 de ore