MS: Favipiravir va putea fi eliberat în farmacii. Protocolul de tratament pentru COVID, modificat

0
425

Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2, astfel că medicația antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienții infectați cu SARS-Cov-2, a anunțat MS.

Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripție medicală, potrivit MS.

„Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2. Schimbările vizează creșterea accesibilității pacientului la tratament precoce în ambulatoriu. Conform modificărilor, medicația antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienții infectați cu SARS-Cov-2”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2 a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

Articolul precedentINSP:107 cazuri de gripă, în săptămâna 3-9 ianuarie, cu mult în creștere față de aceeași perioadă din 2021
Articolul următorMinistrul Sănătății a discutat vineri cu ambasadorul Israelului în România despre colaborarea și schimbul de informații în domeniul gestionării pandemiei de COVID-19