MS: din 1 august, garzile suplimentare vor fi facute printr-un contract separat, si platite in baza legislatiei actuale

0
50

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi ca incepand cu 1 august, garzile suplimentare facute de catre personalul medical in afara programului de lucru vor fi efectuate „pe baza unui contract de munca separat si platite in baza legislatiei actuale”.

Anuntul vine in urma unei intalniri de lucru cu Federatia „Solidaritatea Sanitara” care a avut loc vineri, in contextul in care organizatia avertiza ca medicii pe care ii reprezinta, peste 10.000, vor refuza sa efectueze garzi suplimentare in conditiile actuale.

„Ministerul Sanatatii a initiat si un dialog cu Ministerul Muncii pe aceasta tema pentru a ne asigura in interesul personalului medical ca nu vor exista discrepante la plata contractelor de munca incheiate cu unitatile sanitare. La inceputul saptamanii viitoare va fi trimisa catre spitale o circulara care sa clarifice modul de redactare a acestor contracte in contextul prevederilor OUG20/2016 asa incat procesul sa se desfasoare fara probleme. De comun acord cu reprezentantii sindicali a fost convenit un calendar de lucru prin care cererile lor sa fie incluse in modificarile ce vor fi aduse la Ordinul 870/2004, actul normativ care reglementeaza timpii de lucru si garzile din unitatile sanitare”, potrivit unei informari a ministerului.
Dupa ce respctivele cereri si recomandari vor fi incluse in forma noua a OMS 870/2004, documentul va fi trimis conform legii spre consultare catre toate sindicatele, iar forma agreata va fi afisatain transparenta decizionala, mai precizeaza Ministerul Sanatatii.

Articolul precedentConsumul fructelor si legumelor, mai putine proteine si hidratare corecta: cativa pasi spre o dieta potrivita vara
Articolul următorAu inceput admiterile la medicina! Peste 7000 de locuri sunt disponibile in UMF-urile din tara