MS: Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută au fost infirmate

0
354

Ministerul Sănătății a informat, luni, că în România nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută. Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută au fost infirmate.

”Referitor la cazurile suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută. Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent,  niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”, a transmis Ministerul Sănătății.

Direcția de Sănătate Publică Constanța a informat că o fetiţă de 8 luni, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu suspiciune de hepatită cu cauză necunoscută, a fost diagnosticată şi externată, luni, după aproape două săptămâni de tratament.

„Copilul cu vârsta de 8 luni a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în data de 19.04.2022, cu diagnosticul sindrom de citoliză. Evoluţia fetiţei sub tratament a fost pozitivă, iar pacientul a fost externat astăzi, 2.05.2022”, a transmis DSP Constanța.

Articolul precedentAmbulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Galați, dotat cu echipamente medicale de peste 2,6 milioane lei
Articolul următor3 mai, Ziua Mondială a Astmului