MS: S-a reglementat ca în unităţile sanitare să nu mai existe tarife maximale privind norma de hrană

0
437

În ședința de Guvern de miercuri, a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea şi completarea art.1 din Hotărârea Guvernului nr.429/2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice, informează Ministerul Sănătății.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de Guvern de astăzi, 21 aprilie 2021, Hotărârea pentru modificarea și completarea art.1 din Hotărârea Guvernului  nr.429/2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice”, informează Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Conform actului normativ, începând cu luna mai 2021, alocația de hrană pentru pacienții din unitățile sanitare se va actualiza cu indicele prețurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%.

„De asemenea, a fost reglementată modalitatea de majorare a alocațiilor de hrană la solicitarea conducătorului unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație, în condițiile identificării altor surse de finanțare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat. S-a reglementat ca în unitățile sanitare să nu mai existe tarife maximale în ceea ce priveşte norma de hrană”, potrivit sursei citate.

În termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri, unitățile sanitare publice au obligația de a afișa pe site-ul propriu nivelul alocației de hrană stabilit pentru consumurile colective, precum și orice modificare a acestora. Informațiile sunt comunicate concomitent și Ministerului Sănătății.

Articolul precedentDecretul de numire a Ioanei Mihăilă în funcţia de ministru al Sănătăţii, semnat de președintele Iohannis
Articolul următorVaccinul Pfizer: Un tânăr de 23 de ani, în șoc anafilactic după imunizare