Decretul de numire a Ioanei Mihăilă în funcţia de ministru al Sănătăţii, semnat de președintele Iohannis

0
100

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind numirea Ioanei Mihăilă în funcţia de ministru al Sănătăţii.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 21 aprilie 2021, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății”, informează Administrația Prezidențială.

Ioana Mihăilă a fost propusă de USR PLUS pentru această funcţie.

Ad in title

Ioana Mihăilă a absolvit în 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca, iar din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca. Din 2011, a lucrat ca medic endocrinolog, în Oradea.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cea mai importantă oportunitate de investiţie în infrastructură de sănătate a României.

 

Articolul precedentMii de medici, înscriși la cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București
Articolul următorMS: S-a reglementat ca în unităţile sanitare să nu mai existe tarife maximale privind norma de hrană