MS a eliberat 32 de recomandari pentru spitalele care vor sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru Boli Rare

0
49

Ministerul Sanatatii a eliberat un numar de 32 de scrisori de recomandare pentru unitatile sanitare care si-au exprimat interesul si doresc sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru boli rare sau sa participe la procesul de depunere a declaratiilor de interes pentru accesarea de fonduri, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Procesul de depunere a declaratiilor de interes pentru constituirea de Retele Europene de Referinta s-a facut intr-o prima etapa in perioada 16 martie – 21 iunie 2016, pentru Retele Europene de Referinta care solicita finantare, si este in curs de desfasurare (23 iunie – 22 iulie 2016) pentru Retele Europene de Referinta care nu solicita finantare.

„in domeniul bolilor rare, Uniunea Europeana a organizat un apel pentru accesare de fonduri avand drept scop infiintarea de Retele Europene de Referinta. indeplinind prevederile legale specificate in Directiva 2011/24/UE privind asistenta medicala transfrontaliera, orice grup alcatuit din 10 furnizori de sanatate din care 8 din tarile membre UE pot aplica pana la finalul apelului cu o propunere de infiintare de Retea Europeana de Referinta intr-o anumita zona de expertiza medicala. Retele Europene de Referinta se bazeaza pe participarea voluntara a furnizorilor de servicii de sanatate din tarile membre UE si au ca scop cresterea accesibilitatii pacientilor la asistenta medicala inalt specializata, incurajarea cooperarii in domeniul asistentei medicale la nivel european, urgentarea diagnosticului si imbunatatirea tratamentului in domeniile medicale unde expertiza este insuficienta. De asemenea, acestea vor ajuta statele membre cu un numar mic de pacienti cu acelasi diagnostic sa ofere servicii inalt specializate, sa creasca viteza de difuziune a inovatiilor in medicina si a tehnologiilor de varf in sanatate si sa serveasca drept puncte focale pentru educatie medicala si cercetare, ridicand astfel asistenta medicala la un nou nivel”, se arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentDr. Valeria Herdea: Introducerea alimentatiei la bebelus trebuie sa respecte cativa pasi esentiali
Articolul următorDr. Daniela Rajka: In Romania, educatia pentru sanatate in randul tinerilor nu se realizeaza in mod organizat