Ministerul Sanatatii a dispus demiterea a 73 de manageri de spitale, in urma analizarii rapoartelor de evaluare. Contractele de management au fost incheiat din cauza nerealizarii corespunzatoare a valorilor indicatorilor. Printre cei demisi se numara nume importante din conducerile spitalelor bucurestene.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a decis incetarea contractului pentru managerul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, Claudiu Turculet, al Spitalului Clinic de Nefrologie “Prof. dr. Carol Davila”, Mircea Penescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, cel al Spitalului de Pneumoftiziologie “Sf. Ştefan”, Silvia Nastase, Spitalului Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”, Felicia Chirita, Spitalului Clinic “Coltea”, Radu – Cristian Popescu, Spitalului Clinic “Prof. dr. Th Burghele”, Pompiliu Tufan si al Spitalului Clinic de Urgenta “Sf. Pantelimon”, Monica Boer.

Totodata, au mai fost demisi managerii Spitalului Municipal din Alba, Nicolae Stanciu, al Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti, Gabriel Copciag, al Spitalului Clinic de Urgenta Oradea, Emil Popovici – Mut, al Spitalului de Urgenta Brasov, Lavinia Rusu, al Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Constanta, Sorin Rugina, al Spitalului de Urgenta Craiova, Cristina Calangiul si cel al Spitalului Municipal Galati, Dragos Teodoru.

“Evaluarea a fost realizata de catre directorii departamentului de buget, fiind vorba despre o evaluare contabila. Pana la stabilirea unor noi manageri, cel mai probabil vor fi numiti directori interimari”, a declarat astazi ministrul Sanatatii, Ion Bazac, la incheierea conferintei de presa cu privire la evolutia gripei de tip A.

Contactati telefonic de SanatateaTV.ro, multi dintre managerii destituiti au preferat sa nu faca nicio declaratie privind demiterea lor.

in 2008, la ultima evaluare a activitatii managerilor de spitale, fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a demis 32 de directori medicali .