Monitorul Oficial a publicat Strategia multianuală pentru dezvoltarea resurselor umane în sănătate 2022-2030

0
145

Monitorul Oficial a publicat Hotărârea privind aprobarea Strategiei multianuale pentru dezvoltarea resurselor umane în sănătate 2022—2030. Hotărârea a fost aprobată, joi, în ședința de Guvern.

”Resursele umane reprezintă o componentă strategică a sistemului sanitar. În vederea obținerii performanțelor în sănătate, calitatea managementului resurselor umane, precum și exercitarea anumitor funcții ale acestuia (planificarea resurselor umane, formarea continuă a personalului, evaluarea performanțelor personalului, gestionarea personalului, motivarea personalului) joacă un rol esențial. Este necesar ca managementul resurselor umane în sănătate să devină o prioritate, iar funcțiile amintite mai sus să fie exercitate continuu și profesionist pentru a gestiona în cel mai eficient mod criza resurselor umane din sistemul românesc de sănătate”, se arată în Hotărârea publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, Strategia națională de sănătate 2022—2030 reprezintă un instrument-cadru menit să permită o conectare corectă și fermă la contextul european. De asemenea, strategia pune accent pe formularea de politici de resurse umane care să asigure angajarea, retenția și dezvoltarea carierei profesionale a personalului în interiorul instituțiilor publice din sănătate.

România a elaborat, în anul 2021, Planul național de reconstrucție și reziliență (PNRR), care va fi implementat până în anul 2026, cu finanțare nerambursabilă și rambursabilă de la Uniunea Europeană. Printre reformele prevăzute de PNRR se află și dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate. De asemenea, măsurile propuse în prezentul plan se aliniază obiectivelor prevăzute în proiectul Program-For-Results (PforR) al Băncii Mondiale și Guvernului României, precum și în Programul operațional Sănătate în noul exercițiu financiar european.

Conform actului normativ, Strategia multianuală pentru dezvoltarea resurselor umane în sănătate 2022—2030 dezvoltat în concordanță cu Strategia națională de sănătate 2022—2030, aliniat cu Strategia globală privind resursele umane în sănătate: Forța de muncă 2030 (Global Strategy on Human Resources for Health: Workforce 2030), vizează următoarele principii:

1. dreptul fundamental al cetățenilor cu privire la accesul la serviciile de sănătate la standarde ridicate;
2. accesul populației la personal medical de încredere și competent;
3. planificarea resurselor umane în sănătate trebuie să țină cont de nevoile și cererile înregistrate la nivelul sistemului de sănătate, pornind de la comunități;
4. distribuția echitabilă a resurselor umane în concordanță cu nevoile teritoriale;
5. management eficient în vederea optimizării potențialului forței de muncă de a oferi servicii medicale de calitate;
6. finanțarea corespunzătoare în vederea asigurării unei implementări de succes a Strategiei multianuale pentru dezvoltarea resurselor umane în sănătate 2022—2030 și angajamentul părților interesate de acest aspect;
7. motivarea personalului medical din punct de vedere financiar, profesional, social și educațional;
8. promovarea colaborărilor internaționale în conformitate cu prioritățile naționale de dezvoltare a resurselor umane în sănătate.

În acest sens, Strategia multianuală pentru dezvoltarea resurselor umane în sănătate 2022—2030 se bazează pe următoarele patru arii strategice:

1. generarea resurselor umane în sănătate;
2. gestionarea resurselor umane în sănătate;
3. gestionarea motivării resurselor umane în sănătate;
4. guvernanța resurselor umane în sănătate.

Strategia multianuală pentru dezvoltarea resurselor umane în sănătate 2022—2030 poate fi consultată AICI 

Articolul precedentA doua ediție a Forumului Științific Național al Tinerilor Medici Hematologi
Articolul următorCe este mononucleoza infecţioasă, cunoscută şi sub denumirea de “boala sărutului”