Monitorul Oficial a publicat Ordinul privind criteriile de evaluare profesională în Sănătate

0
62

Monitorul Oficial a publicat Ordinul privind stabilirea criteriilor de evaluare a performanţelor profesionale individuale pentru personalul contractual şi a fişei de evaluare a personalului de execuţie şi de conducere din Sănătate.

Astfel, potrivit Ordinului Ministerului Sănătăţii, procedura de evaluare a performanţelor profesionale se aplică fiecărui angajat, în raport cu cerinţele postului, iar activitatea profesională se apreciază anual, prin evaluarea performanţelor profesionale individuale care se consemnează în fişa de evaluare.

Potrivit Ordinului, beneficiază de evaluarea performanţelor profesionale individuale persoanlul contractual care a desfăşurat activitate minimum şase luni în anul calendaristic pentru care se realizează evaluarea.

Ad in title

Cui se aplică procedura de evaluare a performanţelor profesionale

Ordinul arată că procedura de evaluare a preformanţelor profesionale se aplică:

  • persoanelor angajate ca debutanţi, după expirarea perioadei corespunzătoare stagiului de debutant.
  • angajaţilor al căror contract de muncă este suspendat, potrivit legii, pentru care evaluarea se face după şase luni de la reluarea activităţii.
  • angajaţilor promovaţi într-o altă funcţie de execuţie sau de conducere, precum şi celor angajaţi din afara unităţii
  • angajaţilor aflaţi în concediu plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la 2 ani, pentru care evaluarea se face la expirarea a şase luni de la data reluării activităţii.
  • angajaţilor care nu au prestat activitate în ultimele 12 luni fiind în concediu medical sau concediu fără plată.
Articolul precedentOrdinul pentru aprobarea Studiului de seroprevalenţă a infecţiei SARS-COV-2, publicat în Monitorul Oficial
Articolul următorVIDEO Interviu cu directorul Centrului de Transfuzii Bucureşti, despre colectarea de plasmă convalescentă