Monitorul Oficial a publicat Ordinul pentru distribuirea a 150.000.000 de măști de protecție

0
73

Ministerul Sănătății a emis un ordin prin care 150.000.000 de măști de protecție vor fi distribuite direcțiilor de sănătate publică și autorităților publice locale, pentru necesarul de măști pentru familiile și persoanele defavorizate, de pe raza unităților administrativ-teritoriale.

Ordinul nr. 963/2020 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 1.033/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de constituire, păstrare și utilizare a Rezervei Ministerului Sănătății și a Nomenclatorului de medicamente, seruri, vaccinuri, dezinfectante, insecticide, dispozitive medicale și alte materiale specifice, a fost publicat în Monitorul Oficial.

“Văzând Referatul de aprobare nr. NT 3.279 din 29.05.2020 al Direcției generale de asistență medicală și sănătate publică,având în vedere prevederile art. 41 alin. (1) și art. 42 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în ordinul de ministru.

Ad in title

Potrivit aceluiași ordin, direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, precum și unitățile depozitare vor duce la îndeplinireprevederile prezentului ordin.

 

Articolul precedentTătaru, despre când ne-am putea întoarce la viaţa „completă” de dinainte de pandemie
Articolul următorMăsurile din Sănătate, aplicabile până la 30 septembrie în contextul pandemiei, publicate în MO