Moldovan(MS): Vedem un număr mare de elevi care sunt infectaţi, vedem o rată mare de transmitere a infecţiei

0
393

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, este de părere că valul actual al pandemiei nu poate fi oprit fără carantină, explicând că secţiile de terapie intensivă sunt pline, iar rata de pozitivare este mare.

„Sincer ,în momentul de faţă, nu cred (n.r. că valul poate fi oprit fără carantină), pentru că procesul este mult prea amplu şi noi vedem ce se întâmplă în sistem, vedem că sunt terapiile intensive cu foarte mulţi pacienţi, vedem că urgenţele se colmatează, vedem că dintre pacienţii internaţi în terapie un mare număr al acestora sunt pacienţi adulţi, tineri care nu au comorbidităţi, vedem un număr mare de pacienţi pozitivi sau în creştere, vedem o rată de pozitivitate ce creşte, vedem un număr mare de elevi care sunt infectaţi, vedem o rată mare de transmitere a infecţiei”, a explicat Andreea Moldovan, la un post de televiziune.

Medicul Andreea Moldovan a dat exemplul unui elev care a îmbolnăvit nouă persoane.

„Este deja absolut halucinant un caz în care un copil bolnav de la şcoală şi-a îmbolnăvit părinţii, cei patru bunici, bona plus un unchi şi o mătuşă. Deci practic este o transmitere extrem de largă şi de intensă. Nu am cum să spun că stăm ne gândim, vedem ce facem. Părerea mea este că e important să ne gândim la nişte măsuri pe care să le luăm acuma care poate că mi se păreau dure, dar nu sunt deloc dure, tocmai ca să avem un orizont de aşteptare că poate în luna aprilie sau în luna mai sau în cursul verii să avem în sfârşit o perioadă mai de relaxare. Cumva, atunci când vezi că bulgărele începe să se rostogolească trebuie să iei nişte măsuri să îl opreşti”, a declarat reprezentantul Ministerului Sănătății.

Articolul precedentModificări pe platforma de programare la vaccinare: Se va ști tipul de vaccin fiecare centru
Articolul următorDr. Emilian Imbri, despre închiderea Capitalei: Ar fi un lucru bun