Modificările privind înființarea, organizarea și funcționarea cabinetelor medicale, publicate în MO

0
302

Monitorul Oficial a publicat, vineri, Ordinul privind modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății și familiei nr.153/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind înființarea, organizarea și funcționarea cabinetelor medicale.

Astfel, în Ordin este introdusă lista de servicii medicale furnizate.

Potrivit Ordinului, în același spațiu, cu destinația de cabinet medical nu pot fi înființate mai mult de două cabinete medicale și numai dacă se îndeplinesc condițiile de compatibilitate între specialitățile medicale privind serviciile furnizate.

De asemenea, este introdus un nou articol care prevede ca orice modificare a listei de servicii medicale furnizate, precum și a listei personalului medical angajat va fi notificată direcțiilor de sănătate publică în a căror arie de competență funcționează unitatea medicală.

În cazul modificării listei de servicii medicale furnizate, direcțiile de sănătate publică județene sau a municipiului București vor proceda la emiterea unui supliment al certificatului de înregistrare în Registrul unic al cabinetelor medicale cu lista actualizată a serviciilor medicale.

Totodată, același Ordin mai arată că unitățile sanitare vor solicita colegiilor teritoriale ale medicilor în a căror rază își desfășoară activitatea aviz conform, ori de au loc modificări ale listei de servicii medicale furnizate sau ale listei de personal medical de specialitate angajat cu contract individual de muncă sau în altă formă.

Ordinul a fost publicat vineri, în partea a I a Monitorului Oficial, nr. 482.

Articolul precedentDr. Musta: Au existat situații în care o familie întreagă s-a îmbolnăvit de COVID-19
Articolul următorCoronavirus: Cum a reușit DSP-ul primul județ care a început testarea în masă să făcă economii de 800.000 lei