Minsterul Sănătății: Licitație pentru dotarea cu echipamente a unui nou centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploieşti

0
269

Ministerul Sănătăţii a lansat, printr-un proiect al Băncii Mondiale, licitaţia internaţională pentru achiziţia de echipamente destinate dotării unui nou centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploieşti.

Investiția cuprinde două acceleratoare lineare medicale, stații pentru planificare tratament, stații de conturare și lucrări civile de construcții pentru amenajarea spațiilor pentru instalarea și funcționarea optimă a acestora.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 17.08.2023, urmând ca până la începutul anului 2024, noul centru să înceapă tratamentele radioterapeutice pentru pacienții bolnavi de cancer din județul Prahova și cele limitrofe acestuia.

„Ministerul Sănătăţii a investit aproximativ 40 de milioane de euro în construcţia şi dotarea a încă 7 centre de radioterapie care au fost date în folosinţă în cursul anului 2022. Astfel, conform Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (Viena) şi a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, România a ajuns anul acesta la un număr de 3,37 acceleratoare liniare medicale la 1 milion de locuitori, fiind situată în media Uniunii Europene privind capacitatea de tratament prin radioterapie a pacienţilor cu cancer”, informează Ministerul Sănătății.

Articolul precedentFestivitățile de absolvire la UMF Iași (LIVE)
Articolul următorCinci ofertanți pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași