Ministrul Sănătății: În prezent, în România, se efectuează zilnic 4.500 – 4.700 de testări pentru COVID-19

0
43

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în prezent, în România, se efectuează zilnic 4.500 – 4.700 de testări pentru COVID-19, capacitatea totală fiind de 6.000 de teste/zi în 57 de puncte de testare.

„În acest moment, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se testează cu tehnica moleculară de identificare a ARN viral. Avem în acest moment o capacitate de testare pe aparate de 6.000 de teste pe zi în 57 de puncte de testare”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, în şedinţa de Guvern.

Fiind întrebat de premierul Orban dacă toate punctele de testare sunt operaţionalizate, ministrul Sănătăţii a precizat: „Sunt operaţionalizate sau în curs de operaţionalizare, din acest motiv facem în jur de 4.500 – 4.700 de testări pe zi, se lucrează pe aceste aparate”.

Ad in title

„Ţin să menţionez că nu ţine doar de capacitatea aparatului, ţine şi de personalul care lucrează pe acest aparat şi de faptul dacă lucrează de o perioadă mai lungă, dacă este rodat pe acest aparat şi dacă are şi capacitatea, ca şi timp, fizic, să poată lucra”, a adăugat Nelu Tătaru.

Articolul precedentLIVE Ședință de Guvern; premierul Ludovic Orban face declarații
Articolul următorOrban: Până la sfârşitul săptămânii viitoare cel puţin 3 companii româneşti ar putea produce măşti FFP2