Ministrul Sănătății: Vor fi incluse în noul Contract-cadru circa 100 de pachete pentru diverse tipuri de cancer

0
738

În noul Contract-cadru vor fi incluse circa 100 de pachete pentru diverse tipuri de cancer, grupate în trei categorii, a declarat, joi, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. ”Organizăm în momentul de față reţeaua de tratament oncologic, încât să poată să reprezinte pentru pacienţi o soluţie raţională, accesibilă în acelaşi timp, care să nu mai poarte pacienţii pe drumuri”, a precizat ministrul.

”În momentul de faţă, vor fi incluse în noul Contract-cadru circa 100 de pachete pentru diverse tipuri de cancer, important este că sunt grupate în trei categorii. Este vorba de diagnosticul pacienţilor oncologici, primul pachet de spitalizare de zi, al doilea se referă la pachetul care precizează extinderea bolii oncologice şi al treilea pachet evaluează indicatorii clinico-biologici ai pacienţilor, în vederea instituirii unui tratament eficient, de către comisia multidisciplinară, care evaluează pacienții”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila în cadrul evenimentului care marchează aniversarea a 75 de ani de la înfiinţarea Institutului Oncologic Bucureşti.

”Aceste tipuri de pachete nu sunt altceva decât un acces rapid la serviciile medicale, pentru că în momentul de faţă spitalizarea de zi oferă suficiente posibilităţi în comparaţie cu spitalizarea continuă şi lucrul acesta accelerează foarte mult accesul pacientului oncologic la servicii medicale. Cred că este un pas important pentru pacienţii oncologici (…) Este o chestiune pe care cred că oamenii o aşteptau de mult şi în sfârşit ea devine realitate începând de la 1 iulie, odată cu noul Contract-cadru”, a mai spus prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Articolul precedentOMS, semnal de alarmă cu privire la cele 8 milioane de cazuri de infectare cu sifilis pe an
Articolul următorSindromul Hemolitic Uremic Atipic, boală rară, inclusă în Programul Naţional de Tratament la Spitalul CF Timișoara